“Şampiyonluğun %51’i TFF Yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun”

Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TSYD Trabzon Şubesi Dergisi’ne çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

“Şampiyonluğun %51’i TFF Yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun”

TFF’DE GÜÇLÜYDÜK!

TSYD Trabzon Şubesi Dergisi’ne konuşan İbrahim Hacısomanoğlu, Trabzonspor’un geçen sezonki şampiyonluğuyla ilgili “Türkiye Futbol Federasyonu’nda da güçlüydük. Şunu unutmamalıyız, şampiyonluğun yüzde 51’i Mustafa Hacıkerimoğlu’nundur, yüzde 49'nu kim paylaşırsa paylaşsın. Bunu şu anlamda söylüyorum, yıllarca sadece adalet istedik. Çünkü sürekli hakkımızı yediler. Federasyon ayağını iyi tuttuğun zaman, hakkınızı yiyemedikleri zaman yetiyor sana. İşte Hacıkerimoğlu'nun bu yönde büyük katkısı olmuştur, hakkımızı savunmuştur, başarmıştır. Onun dışında camia birleşmişti. Şu an geçen seneki birlikteliğin yüzde 10'u yok. Hacıkerimoğlu hem o birlikteliği sağlamıştı hem de görevini Türk futbolu adına layıkıyla yapmıştı. Bizim bünyemiz zaten başkasının hakkını almayı kabul etmez” ifadelerini kullandı.

 

FUTBOLCUYA PARA VERİRSEN OYNAR, VERMEZSEN OYNAMAZ

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumla ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, “Şu anki sistemde her şey ekonomiye bakıyor. Futbolcuya para verirsen oynar, vermezsen oynamaz. Biz bunların hepsini yaşadık. Para verirsen hesap sorarsın, parasını ödemezsen soramazsın. Geldiğimiz noktada sadece Trabzonspor değil, bütün takımlar aynı, ekonomiye dayalı. Oyuncu transfer etmekle olmuyor. Biz de oyuncu transfer ettik. Bütünlüğü sağlamak, sadece kulüp içerisinde değil camia içerisinde de bütünlüğü sağlamak önemli. Geçen sene bütün camia birleşmişti. Geçtiğimiz sezon takım da iyiydi, başarı için çok önemli kriterler bunlar” dedi.

 

BİRBİRİMİZE SARILMAK YERİNE DAĞILDIK

İbrahim Hacıosmanoğlu, geçen sezonki şampiyonluğun ardından camianın şampiyonluğu paylaşmayı bilmediği söyledi. Hacıosmanoğlu, “Beni en çok üzen konu, camia olarak dağıldık. Geçen sezonki şampiyonluğun önemli anahtarı birbirimize sarılmaktı. Yıllarca şampiyon olamadığımız için camia birleşmiyordu, şimdi şampiyon olduk ama paylaşmayı bilmiyoruz. Biz başarı varken dağıldık. 38 sene üzerine takımı şampiyon yapan başkanın ve yönetimin kredisi olması gerekiyor. En küçük bir kötü sonuçta 'İstediğimiz yerde değiliz, bu yönetim gitsin' demek, öyle şey olur mu? Şampiyonluk maçında hepimiz ağladık, gurur duyduk. Bunları yaşatan yönetimin en az 2-3 yıl kredisi olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...