Fenerbahçe-Gaziantep FK maçının tartışmalı kararlarını Ömer Faruk Ünal 343'e değerlendirdi

Fenerbahçe-Gaziantep FK maçında hakem Abdülkadir Bitigen'in verdiği kararlar sosyal medyada gündem oldu. Spor ve hakem yorumcusu Ömer Faruk Ünal, tartışmalı kararları 343 Digital'e değerlendirdi.

Fenerbahçe-Gaziantep FK maçının tartışmalı kararlarını Ömer Faruk Ünal 343'e değerlendirdi

Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe evinde Gaziantep FK’yı ağırladı. 2-1 biten maçta hakem Abdülkadir Bitigen’in verdiği kararlar sosyal medyada gündem oldu. 343 Digital haber merkezi olarak; spor yazarı ve hakem yorumcusu Ömer Faruk Ünal’a Fenerbahçe-Gaziantep FK maçındaki tartışmalı pozisyonları sorduk. Ömer Faruk Ünal, en güncel bilgilerle tartışmalı pozisyonlara noktayı koydu.

 

İşte Ömer Faruk Ünal’ın değerlendirmeleri:

 

Becao’nun eline çarpan top pozisyonunda devam kararı doğru mu?

“Doğru karar, orada bir problem yok devam.”

 

Ferdi Kadıoğlu’nun Gradel’in ayağına bastığı pozisyon için verilen devam kararı doğru mu?

“Orada kaza ile basıyor. UEFA eğitimlerinde kaza ile basılan pozisyonlarda kırımızı kart olmaz. Ferdi orada kazara basıyor orada hakem kazara olan pozisyon olarak değerlendirildiği için karta gerek duymadı.”

 

Fenerbahçe’nin iptal edilen penaltısı…

“O pozisyonda hakemi yardımcısı yanılttı… Hakem orada kararını devam yönünde verecekti fakat yardımcı hakem bir elle oynama diyince hakem ‘Yardımcım pozisyona benden daha yakın’ diyerek penaltıya hükmetti fakat VAR’ın karışmaması gereken bir pozisyondu. VAR, karıştı normalde karışmaması gerekirdi. Hakem VAR’a gidip izleyince penaltının iptaline karar verdi. Saha içinde hakem böyle bir karar verdiğinde VAR’ın buna karışmaması gerekir. Burada hakem bu penaltıyı çalmazdı ama yardımcı hakem kendisini yanılttı. Bu sahada hakemin penaltı vermeyeceği bir pozisyon...”

 

Maçın son pozisyonunda top auta çıktı mı; Tadic’in eline çarpan topta devam kararı doğru mu?

“Orada hakemlerin kararı şu; orada top çizgiden çıkmadı aut değil yani. Devamındaki el pozisyonu için bu sene diyorlar ama eskiden beri vardı. Oyun kurallarında şöyle bir şey var bir savunma oyuncusu topu uzaklaştırmak istediği zaman top takım arkadaşının eline çarparsa bunlar penaltı olmaz. Burada Ferdi’nin uzaklaştırmak istediği top Tadic’in eline çarptı… Fakat Tadic’in eli açık bile olsa; takım arkadaşından geldiği için penaltı olmaz. Hakem doğru karar verdi. Eğer kaleye giden bir top olsaydı, penaltıdan bahsedebilirdik. Geçen haftaki seminerde de Hugh Dallas bu konudan bahsetmişti.”

 

343 DIGITAL ÖZEL

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...