ERDEN TİMUR’U SPONSOR OLMAYA BEN İKNA ETTİM!

Stat isim sponsorluğu teklifiyle dikkat çeken Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, Galatasaray’daki görevlerinden istifa ettikten sonra ilk kez 343 Digital’e konuk oldu. Epözdemir, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

GECE 11’DE ERDEN TİMUR’UN EVİNE GİTTİM!

Galatasaray’a stat isim sponsorluğu konusunda teklifini ileten Rezan Epözdemir, Nef’in Galatasaray’a sponsor olmasındaki rolünü 343 Digital’de açıkladı.

Rezan Epözdemir: “Galatasaray’da göreve geldiğimiz dönemde Katar’dan bir firma ile Burak Elmas ve bir arkadaşımız görüşüyorlardı. Önemli bir sponsordu ve ön protokol yapılmıştı fakat daha sonra bu iş anlaşmaya dönmedi. Bu iş olmayınca Türk Telekom ile görüştüm, beklentimizin altındalardı. Turkcell ile görüştük, onlar da bir kulübe sponsor olmak istemediler. Türk Hava Yolları’na gittik, olmadı. Bir eylül akşamı, gece 11 gibi Erden Bey’i aradım. ‘Erden neredesin’ dedim, ‘Evdeyim’ dedi, ‘Geliyorum’ dedim. O tarih itibarıyla Erden Timur’un, Galatasaray’a stat isim sponsorluğuna ilişkin hiçbir talebi yoktu. Gece 11’de gittim, bahçede oturduk. “Senin bir markan var, büyümeye çalışıyorsun. Galatasaray da dünyadaki en büyük Türk markası. Stat isim sponsorluğuyla markanı upgrade etme şansın olur. Erdenciğim sen Galatasaray’ın yarınlarısın, geleceğisin. Elimizde böyle bir aset var. Biz de ne yazık ki sponsor bulamadık. Diğer adaylardan da bir şey gelmedi. Sen de bu stat isim sponsorluğunda kulübün yanında yer al, bu sponsorluğu hayata geçirelim” dedim. Erden Timur, hiç ikiletmedi, ‘Bunu konuşalım’ dedi.

Süre ve tutarlar tamamen bizim yönetimimizin sunduğu projeksiyon. Erden Timur’un da süre ve tutarlarla ilgili hiçbir itirazı olmadı. Sadece ödeme koşullarını kendisi hazırladı. O da şöyleydi, ilk yıl 40, ikinci yıl 45, üçüncü yıl 50, dördüncü yıl 55, beşinci yıl 60 milyon TL. 5 yıl sonunda taraflar bir araya gelir ve sözleşme uzatılırsa 85, 90, 95, 100 ve 105 olarak devam edecek. Biz bunları KAP’a da bildirdik. Ödeme koşullarını da şöyle belirledi. Yıllık rakamın yarısı sezon boyunca 10 taksitte ödeniyor, diğer yarısı da o yıl 15 Aralık’a kadar taşınmaz olarak kulübe veriliyor. Biz de hiç düşünmeden kabul ettik ve imzaladık. Kimseye haksızlık etmek istemem. Erden Timur’u ikna eden, rica eden benim. Ricamızı kırmayan Erden Bey. Sözleşmenin süresini ve rakamlarını belirleyen yönetimimiz. Nasıl ödeneceğini de kendisi belirlemiştir. Erden Timur’u neden hedef göstereyim? Bu sözleşmeyi imzala diyen benim…”

 

UZAN’IN TEKLİFİ, HUKUK TEKNİĞİ BAKIMINDAN TEKLİF DEĞİL!

Rezan Epözdemir, kendi teklifinin içeriğiyle ilgili detayları bildirirken, Cem Uzan’ın yapmış olduğu teklif ile ilgili “Hukuk tekniği bakımından teklif değil” ifadelerini kullandı.

Rezan Epözdemir: “Cem Uzan’ın yolladığı teklif, hukuk tekniği bakımından teklif değil. Kimin yolladığı, paranın nasıl tahsil edileceği belli değil. Ben ilkesel olarak bir teklif hazırladım, noter aracılığıyla kulübe ve Galatasaray Sportif A.Ş.’ye tebliğ ettirdim. Teklifimin içeriği şu şekilde, bu sezonki 50 milyon TL’yi 65 milyon TL, ikinci sezonki 55 milyon TL’yi 71,5 milyon TL, üçüncü sezonki 60 milyon TL’yi 78 milyon TL yapalım. Yani ödenecek tutarların tamamına yüzde 30 zam yapalım... Markasal veya ticari kullanım istemiyorum. Tek isteğim stadımızın ismi Ali Sami Yen Stadyumu olsun.”

 

 

DURSUN ÖZBEK’İN RİCASI HER GALATASARAYLI İÇİN GÖREVDİR!

Rezan Epözdemir, kendisine yöneltilen “Sadece stat sponsorluğu için mi teklif yapıyor, teklif ettiği 214 milyon TL başka bir alanda kullanılabilir mi?” sorusuna “Bu işler diyalogla olur. Ben kulübün bilançosunu, hangi şubenin ne kadar ihtiyacı olduğunu bilmiyorum. Galatasaray SK Başkanı Sayın Dursun Özbek beni arayıp ‘Rezan, burada böyle bir ihtiyacımız var’ der, davet eder. Buradan taahhüt ediyorum, kayıtsız, koşulsuz, şartsız… Sponsorluk adı altında da değil, ivazsız. Her türlü fedakarlığı kendi imkanlarım doğrultusunda yapmaya hazırım. Galatasaray Başkanı’nın ricası her Galatasaraylı için görevdir, gereğini yaparız” şeklinde yanıt verdi.

 

DOLANDIRICILIK DAVASINDA SON DURUM NE?

Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, son dönemde gündemi meşgul eden, futbol dünyasının önemli isimlerinin mağdur olduğu dolandırıcılık davasıyla ilgili konuştu.

Epözdemir, “Burada bir şube müdürü var. Deniliyor ki, ‘Bir fon var, bu fona para yatırdığınızda paranız kazanıyor. Bu special fon. Bunu DenizBank yöneticileri idare ediyor. Dolayısıyla kurumsal bir fon. Mağdurların da önemli bir kısmı bankanın içerisinde paralarını teslim ediyor, orada görüşmeler yapılıyor. İnsanlara kaşeli, imzalı belgeler veriliyor, paranın teslim alındığına dair. Bir kısım mağdur da dışarıda teslim etmiş paraları. Mesela Selçuk İnan, Emre Çolak bankada teslim etmişler. Banka kurumsal anlamda paraların yatırıldığına dair belge vermiş. 3-4 ay sonra oyuncular bir bakıyor geri dönüş yok. Gidip banka yöneticileriyle görüşüyorlar, banka yöneticileri de ‘Bizim kayıtlarımızda böyle bir para yok’ diyor. Bunun üzerine şikayetler başlıyor. Tüketici Mahkemesine başvurduk, arabuluculuk istedik. Bankanın yurt dışındaki ortaklarına resmi yazı yazdık, BDDK’ye şikayet ettik bankayı. Şu an BDDK raporu bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 

KİM, KAÇ PARA DOLANDIRILDI?

Rezan Epözdemir söz konusu davada Fernando Muslera’nın 500 bin dolar, Selçuk İnan’ın 1.6 milyon dolar, Emre Çolak’ın 3,2 milyon dolar, Mert Çetin’in 75 bin dolar, Emre Belözoğlu’nun 4.5 milyon dolar ve Arda Turan’ın da 7.5 milyon dolar’a yakın bir para kaybettiğini açıklarken, bu paraların tahsil süreçlerinin uzun süreceğini “Bu konu uzlaşma ile çözülemezse yargılama sürecek, mutlaka bankaya bir kurumsal sorumluluk verilecek ve paraların tahsili sağlanacak. Ama bir uzlaşı olmazsa süreç biraz uzun sürecek. Bu arada ticari faiz işleyecek ama tahsil süreci ne yazık ki uzun sürecek” sözleriyle ifade etti.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...