Erden Timur'dan Galatasaraylıları Heyecanlandıran Açıklamalar

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, Bloomberg HT'ye kanalında konuk olduğu Finans Merkezi programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'dan Galatasaraylıları Heyecanlandıran Açıklamalar



Katıldığı programda Galatasaray'ın projeleriyle ilgili Erden Timur, Florya'nın nasıl alındığından, projelerden elde edilecek kaynakları nasıl kullanılacağına yönelik birçok konuya açıklık getirdi.

 

 

DÖRT KADEMELİ DENETİM SİSTEMİ KURULUYOR

Erden Timur, Mecidiyeköy'den gelen paranın nasıl kullanıldığını ve nasıl bir denetim modeli kuracaklarını şu sözlerle ifade etti: "Mecidiyeköy’den gelen para Florya arsasının 40 dönümlük bölümünün satın alınması için kullanılan kredinin ödenmesi için blokede tutuluyor. Seçim öncesinde de söylemiştik, blokeli sistem olacak, dört kademeli bir denetim modeli olacak. Bunlar şu şekilde: Big Four’dan biri, bağımsız ihale komitesi, yapı proje yönetim şirketi ve banka. Bu denetimden geçtikten sonra hak ediş ödenecek. Mecidiyeköy’de maliyet çok az, gelir yüksek. Florya arsasının finansmanını bankalardan sağladık. Zaten bir kısmı bloke hesapta toplanmış durumda. Gelen kaynakların hepsi bloke hesaplarda fon oluşturacak. Hiçbir yönetim anaparayı harcayamayacak. Altyapı fonu olacak, o fonun getirisi altyapıya harcanmak zorunda olacak. Yeni varlık kazandırma fonu, yeni varlıklar kazandıracak. Galatasaray future adında bir fon olacak, teknolojik anlamda yatırımlar yapacak. Amatör branşlar fonu olacak, o para da sadece amatör branşlara harcanabilecek. Bu daha önce hiç uygulanmamış bir model"


FLORYA'DA TÜM GELİR GALATASARAY'IN OLACAK

Sözlerine Florya ve Kemerburgaz projesinin işleyişiyle ilgili detay vererek devam eden Erden Timur, "Kemerburgaz’ın inşaatı başladı, 1-2 hafta içinde temel atacağız. Kaynakların gelişi doğrultusunda Kemerburgaz'a eylül ayında taşınmayı planlıyoruz. Florya’da da ruhsatı ne zaman alacağımıza bağlı olarak haziran, temmuz gibi inşaata başlayacağız. Uluslararası bir marka ile bu işi yapacağız. Florya’nın tüm geliri Galatasaray’a kalacak, hasılat paylaşımı gibi bir model olmayacak. İnşaatı NEF olarak biz yapmayacağız, ben NEF’i nasıl yönetiyorsam, buradaki gayrimenkul geliştirme projesini de öyle yöneteceğim" dedi.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...