A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 yolculuğunu zirvede tamamladı

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) elemelerinde mücadele ettiği D Grubu'nu lider tamamladı ve tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya grup lideri olarak gitmeyi başardı.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 yolculuğunu zirvede tamamladı

Ay-yıldızlı ekip, D Grubu'nda oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda 17 puanla zirvede yer aldı. Hırvatistan ise 16 puanla Türkiye'nin ardından Almanya biletini aldı. Grubu Galler 12, Ermenistan 8 ve son sıradaki Letonya 3 puan ile tamamladı.

 

8 maçta 14 gol

Türkiye oynadığı 8 maçta 14 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 7 gol gördü. Milli takım attığı 14 golün 9'unu evinde, 5'ini ise deplasmanda kaydetti.

 

Milli takımın, grup maçlarında gol atamadığı ve kaybettiği tek karşılaşma, Hırvatistan'a Bursa'da 2-0 mağlup olduğu mücadelede oldu.

Milliler, 3 maçta ise kalesini gole kapattı. Ay-yıldızlı ekip Türkiye'de oynanan Galler ve Letonya ile deplasmanda oynanan Hırvatistan maçlarında gol yemedi.

 

Milli takımın 14 golünü 12 farklı isim attı

A Milli Takım'ın, 8 grup maçında attığı 14 gol 12 farklı isimden geldi.

Ay-yıldızlı ekipte Kerem Aktürkoğlu ve Cenk Tosun 2'şer gol atarken, Orkun Kökçü, Abdülkerim Bardakcı, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Arda Güler, Bertuğ Yıldırım, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Yusuf Yazıcı 1'er kez fileleri havalandırdı.

Milli takım attığı gollerin 5'ini sağ ayak, 5'ini sol ayak ve 4'ünü de kafa vuruşuyla buldu.

 

EURO 2024 kura çekimi 2 Aralık'ta

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek EURO 2024 kura çekimi 2 Aralık'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek.

Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

EURO 2024'e Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

EURO 2024'te 24 takım 4'erli 6 grupta mücadele edecek.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...